У срцу Звездаре на Врачарском пољу на терену новоуређеног парка између Суботичке и Улице Генерала Михајла Живковића на Звездари, дружили су се данас , 27.02.2016. мали и одрасли Звездарци са председником ГО Звездара и његовим сарадницима, чиме је симболично нови парк предат грађанима на коришћење.

Едип Шерифов председник општине Звездара рекао је том приликом да je у овом најлепшем делу Звездаре после 20 година ово прва инвестиција, али да ће у наредних неколико месеци бити уређен и парк преко пута Петог паркића, чиме ће се знатно побољшати инфраструктура и да ће малишани уживати у новим справама које је поставило ЈКП „Зеленило Београд“

Велики број малишана и грађана, који су се по прелепом времену окупили уживали су затим у представи„Мудро прасенце“ коју су извели глумци „Пан театра“.

Градска општина Звездара, уз помоћ грађанских иницијатива, одабрала је ову локацију јер у том делу Звездаре има јако мало зелених површина и простора за игру деце. ЈКП „Зеленило Београд“ извело је радове у року, а вредност радова је око 3 милиона динара.

Нови, атестирани реквизити за игру деце (љуљашка, вртешка и њихалица) са заштитним подлогама, нови застори, стазе и рампа која ће омогућити приступ мајкама са децом у колицима, као и особама са инвалидитетом, са новом ојачаном оградом, учиниће дечју игру потпуно комфорном и безбедном, родитељи ће уживати у пријатној зеленој оази, а нове клупе и сто за шах додатно ће употпунити пријатан и забаван боравак старијима.