Трансфузиомобил за добровољне даваоце крви биће поново на платоу испред ГО Звездара, Булевар краља Александра 77, у среду, 7.12.2016. године у периоду од 11 – 17 сати, а након тога у понедељак, 12.12. од 11 до 17 сати, и у Миријеву, на простору испред Месне заједнице Ново Миријево, Миријевски венац 18 до 20 (испред малог „Максија”, код јавног часовника).

По већ устаљеној пракси, у сарадњи која траје неколико година, акцију реализују Инситут за трансфузију крви Србије и Градска општина Звездара.

Немања Џодић из Института за трансфузију крви Србије каже: „Акције које су на Звездари организоване и током летњег периода биле су врло успешне, па можемо очекивати још боље резултате сада када се приближава крај године“.

Позивамо све заинтересоване грађане да узму учешће у акцијама добровољног давања крви и на тај начин покажу хуманост и уједно провере своје здравље. Очекујемо и овог пута велики одзив Звездараца који редовно дају крв, а и оних који желе да се укључе у акцију први пут.

Периодично давање крви је здрава и хумана навика, а акције у ГО Звездара наилазиле су на добар одзив, па позивамо све грађане да и овог пута покажемо спремност и помогнемо онима којима је то најпотребније.