У сарадњи Канцеларије за помоћ особама са инвалидитетом, Волонтерског сервиса ГО Звездара и Удружења Хенди-центар „Колосеум“, 19.06.2019. године одржана је радионица под називом „Саветовалиште за превентивно-корективни рад за побољшање здравља и квалитета живота особа са инвалидитетом“.

Циљ радионице био је подизање свести особа са инвалидитетом и чланова њихових породица, односно особа које о њима брину као и о значају правилне исхране и вежбања за здравље појединца.

Овом приликом, дипл. дијететичар и магистар јавног здравља Тамара Томашевић дала је препоруке за постизање најбољег могућег стања организма кроз конзумирање здраве хране правилним комбиновање намирница, њихове количине и времена узимања оброка. Присутни су активно учествовали у радионици и највећи број постављених питања односио се на недоумице које су имали у вези своје исхране. Учесници су добили рецепт за здрав домаћи хлеб код куће.

Кроз интерактивну презентацију, виши радни терапеут Весна Крстић демонстрирала је вежбе које могу да се раде свакодневно без посебних справа за вежбање. Истакнута је важност правилног дисања приликом вежбања као и позитиван утицај физичке активности на расположење.

На радионици су учествовале особе са инвалидитетом и њихови родитељи, чланови Волонтерског сервиса Звездаре и представници удружења особа са инвалидитетом ГО Звездара.

Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом ће и у наредном периоду наставити са одржавањем едукативних радионица на друштвено интересантне теме. Суграђани са инвалидитетом и чланови њихових породица помоћ од Канцеларије могу добити понедељком, средом и петком од 9 до 14 часова, на број телефона 011 – 7822-547 или доласком у МЗ Булбудер, Димитрија Туцовића 83, у наведено време.