Удружењa „Звездарски еколошки центар“и „Чувари заната“ oрганизују „Фестивал креативне рециклаже” 17. новембра 2019. године у мултимедијалној сали  и сцени „КУЛТ“ – УК „Вук Стефановић Караџић“, Булевар краља Александра 77а. Мото фестивала је „Уметност (креативност) и екологија”.

Фестивал ће бити отворен у 10 сати на сцени „КУЛТ“ – УК „Вук Стефановић Караџић“. Након тога,  у мултимедијалној сали биће представљена еко удружења, отворена изложба и одржана панел дискусија на тему перспективне рециклаже. Поред челника Општине Звездара, отварању фестивала присуствоваће и бројни гости међу којима и глумац Фуад Табучић.

Пројекат  „Фестивал креативне рециклаже” се реализује у оквиру Јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката од јавног интереса у области заштите животне средине на територији града Београда у 2019. години Градске управе града Београда, Секретаријата за заштиту животне средине, а подршку у реализацији пројекта дали су  Градска општина Звездара, УК „Вук“  и  Академија пословних струковних студија из Београда.

На Фестивалу креативне рециклаже учествују институције, удружења и појединци који ће на свој  начин презентовати своје радове, креативност или досадашње активности инспирисане жељом за очувањем природе и животне средине.

Визија Фестивала била је да окупи што више институција, удружења, појединаца-креативаца и посетиоца свих генерација на једнодневном догађају који ће им пружити доживљај пун покретачке,  инспиративне енергије кроз различите интерактивне презентације, радионице, панел дискусије, изложбе уметничких радова насталих комбинацијом уметности и рециклаже, мини концерте,  кратке драмске форме и филмове и литерарне радове на разне еколошке теме, а све у циљу очувања природе и заштите животне средине и здравља људи, са указивањем на актуелне проблеме у области екологије.