Дебитански играни филм сценаристе и редитеља Вука Ршумовића „Ничије дете“ биће приказан на предстојећем Филмском фестивалу у Венецији (Venice Film Festival) који ће се одржати од 27. августа до 6. септембра.
„Ничије дете“ ће бити приказан заједно са још 6 дебитантских остварења из целог света у оквиру 29. издања чувене такмичарске селекције „Недеља међународне филмске критике“ (International Film Critics’ Week).

У овом програму Србија није имала представника скоро 30 година, односно од првог издања „Недеље међународне филмске критике“, 1984. године.

Филм „Ничије дете је базиран на фасцинантној истинитој причи о дивљем дечаку (у филму га игра Денис Мурић) кога су средином осамдесетих година прошлог века ловци пронашли међу вуковима у шуми у планинама Босне и Херцеговине, након чега је послат у Београд да се социализује. Супротно предвиђањима, дечак почиње убрзано да се развија…
 

 
У филму играју деца Денис Мурић, Павле Чемерикић, Исидора Јанковић и глумци Милош Тимотијевић, Тихомир Станић, Борка Томовић, Горан Шушљик, Зинаида Дедакин, Бранка Шелић, Михаило Лаптошевић, Драгиња Вогањац, Марија Опсеница, Љуба Тодоровић и Бора Ненић.
Сценарио и режија – Вук Ршумовић.

Директор фотографије је Дамјан Радовановић коме је ово такође први играни филм.

Филм се реализује у продукцији Мирослава Могоровића из куће Art & Popcorn из Београда.

Линк са сајта селекције Недеља међународне филмске критике – http://www.sicvenezia.it/2757/edizione-2014/news-2014/svelati-i-film-delledizione-2014/?lang=en
 

 
Вук Ршумовић је рођен 1975. године у Београду. Завршио је драматургију на Факултету драмских уметности у Београду. Живи на Звездари.