Градска општина Звездара је победила на националном конкурсу Националне алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Радио-телевизије Србије (РТС) „Шампиони локалног развоја“ у категорији Сервис грађана, за иновативно решење Волонтерског сервиса.

Свечана додела признања је одржана у четвртак, 26.12.2013. године у Југословенској кинотеци, Узун Миркова 1. На свечаној додели признања Управни одбор НАЛЕД-а прогласио је Шампионе локалног развоја – 10 најбољих пракси у раду локалне самоуправе, и додели признање Реформатор године истакнутим појединцима из редова државне управе који су у директној сарадњи са НАЛЕД-ом унапредили привредни амбијент у Србији.

Признање је у име ГО Звездара примио Едип Шерифов, председник Градске општине Звездара, а поред њега, свечаној церемонији су, у име ГО Звездара присуствовали и Зоран Вулетић, заменик председника ГО Звездара, Душан Игњатовић, председник Скупштине Градске општине Звездара, сарадници и представници Волонтерског сервиса Звездара са волонтеркама.

Едип Шерифов је овом приликом рекао да му је драго што је НАЛЕД ове године, као критеријуме за доделу награда утврдио оне вредности на којима Општина Звездара базира свој рад и да за ГО Звездара и Волонтерски сервис Звездаре ово признање представља велики подстицај за будући рад.

Звездарски Волонтерски сервис проглашен је на националном нивоу за најуспелији пројекат на који друге општине и градови у Србији могу и треба да се угледају.

Градска општина Звездара се посебно захваљује волонтеркама и волонтерима, који су срце Волонтерског сервиса Звездаре.

Велико хвала ГО Звездара упућује и свим појединцима и фирмама који су на било који начин помогли рад ВСЗ, са позивом да у 2014. још одлучније радимо на томе да овај хумани и инспиративни сервис грађана настави да мења слику наше стварности.