У складу са Стратегијом развоја општине, ГО Звездара наставља традицију модернизације услуга које пружа својим грађанима. У понедељак, 27.05.2013. године, Управа ГО Звездара је добила сертификат ИСО 14001-стандард заштите животне средине. Стандард је, након провере, доделила једна од најстаријих немачких сертификационих кућа Тиф зид.

Добијање овог стандарда Управу ГО Звездара сврастава у ред малобројних управа које су „зелене“ еколошки оријентисане, што подразумева: смањење потрошње електричне енергије, рециклирање свих материјала који се у раду Управе користе (папир, штампачи, тонери), да је Управа енергетски ефикасна, да приликом процедура јавних набавки, предност имају све оне компаније које су „зелене“.

За сада се овај стандард односи само на зграду Општине, али и СЦ „Олимп Звездара”, у коме су постављени соларни панели. Први у Београду имамо отворени базен који се загрева помоћу сунчеве енергије, што је омогућило и раније отварање сезоне купања, 25.05.2013. године, а самим тим ће и базен дуже радити.

ГО Звездара је 2010. добила сертификат о увођењу ИСО стандарда 9001, што значи:
– Управом се руководи на квалитетан и организован начин,
– приликом издавања општинских докумената имамо једноставне и прецизне обрасце који омогућавају грађанима да што лакше остваре своја права,
– прописали смо интерне рокове за издавање докумената који су често краћи од законских (радно време шалтер сале прилагођено је грађанима који раде, Шалтер за грађевинске послове, геоинформациони системи, ХР служба, бар кодирање захтева…),
– на почетку сваке године одређујемо циљеве које ћемо постићи у ажурности и ефикасности у раду и који су све већи,
– транспарентни смо и одговорни према грађанима ( једна смо од малобројних општина која на свом сајту има грађански буџет).