У свих 13 основних школа на Звездари поводом почетка нове школске године одржани су свечани пријеми за свих 1340 звездарских ђака првака.

Градоначелник Београда Синиша Мали посетио је у четвртак, 1.9. ОШ „Драгојло Дудић“ у Малом Мокром Лугу, која је ове године комплетно реновирана уз подршку градске управе Града Београда, и пожелео ученицима срећан почетак нове школске године. Он је рекао да је данас ово једна од најлепших школа у престоници. Радови су завршени четири месеца пре рока, а у реконструкцију је уложено око 95 милиона динара.

Свечаној приредби у школи су, поред ученика, родитеља и наставника, присуствовали и: председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић, председник Скупштине Градске општине Звездара Александар Ерор, члан Већа ГО Звездара Новко Стељић, секретар Скупштине ГО Звездара Славко Бабић, као и секретарка за образовање и дечју заштиту Снежана Ђурић, директор ГСП „Београд” Жељко Милковић, чији су аутобуси за време трајања обнове објекта бесплатно превозили ученике у друге школе и Лука Петровић, директор Агенције за инвестиције и становање.

Током јучерашњег дана Милош Игњатовић, председник ГО Звездара је са својим сарадницима, такође, посетио и највећу школу на Звездари ОШ „Павле Савић“ у којој је уписано највише ђака првака, чак 215. Чланови/це Већа и други функционери ГО Звездара су, са сарадницима, обишли све школе на Звездари и присуствовали свечаностима које су школе приредиле за своје нове ђаке.

У сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, Градска општина Звездара је за све ђаке прваке обезбедила књигу „Пажљивкова правила у саобраћају“ са циљем да њихов свакодневни пут од куће до школе буде безбедан.

Општина Звездара ће наставити да ствара амбијент за напредак сваког детета, у смислу услова у школама, безбедности и топле, сарадничке атмосфере између наставника, родитеља и локалне самоуправе. Она ће и даље улагати у школске зграде, чинити да простор у школама и око школа буде функционалнији и безбеднији и повезивати све друштвене структуре одговорне за здраво одрастање најмлађих.

Градска општина Звездара свим ученицима основних и средњих школа, њиховим родитељима, наставницима и директорима жели срећан почетак и успешну школску 2016/17. годину!