Градоначелник Београда Синиша Мали учествовао је данас, поводом Светског дана филантропије, у уређивању дворишта недавно завршеног вртића „Змајчић” у Денковој башти на општини Звездара.

Заједно са градоначелником, у акцији су учествовали и начелница Градске управе Сандра Пантелић, те секретари – за информисање Мирјана Павичић, за образовање и дечју заштиту Славко Гак, за привреду Милинко Величковић, за имовинскe и правне послове Славица Савичић, за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, за финансије Јелена Танасковић, као и в. д. секретара за послове комуналне полиције Никола Ристић, директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић и председник општине Звездара Милош Игњатовић.

Мали је том приликом поручио да се на овај начин шаље најбоља порука која позива на сарадњу и бригу о најосетљивијим категоријама становништва.

– Данас је Светски дан филантропије и желели смо да га обележимо неком хуманом активношћу. Избор је пао на сређивање дворишта недавно завршеног вртића „Змајчић” у Денковој башти. Ово је осми вртић који ће бити отворен у последње три године, а очекујемо да званично почне са радом за десетак дана – рекао је градоначелник.

Сви радови на изградњи вртића „Змајчић” су завршени, изузев дворишта, тако да ћемо средити ограду, очистити двориште и офарбати клупе, навео је Мали.

– Желимо да убрзамо процес отварања како би малишани што пре могли да крену у вртић. Данас треба да покажемо колико бринемо о најмлађима, најстаријима и онима којима је потребна помоћ. Ова врста бриге показује колико смо богати, а богати смо управо онолико колико помажемо људима који спадају у поменуте категорије – закључио је градоначелник.