У полуфиналу хуманитарног турнира у малом фудбалу, који се одржава у Основној школи „Ћирило и Методије”, играће ВД Конкорд вест – Коњарник и КМФ Интелектуалац – Максбет Само право.

То је епилог синоћних четвртфиналних дуела који су привукли велику пажњу на општини Звездара и Учитељском насељу. После десетодневних борби 24 екипе четири најбоља тима данас и сутра одлучиваће коме ће припасти почасти победника и вредне награде.

Турнир је организовало Удружење ,,Звезде за Звездару“, уз подршку Општине, с намером да се прикупе новчана средства за лечење двоје тешко оболеле деце са наше општине.

Поред Удружења и Општине Звездара хуманитарној акцији придружили су се привредници са општине, радне организације и појединци, Двадесет четири екипе са територије целог града, такође,  су дале значајан допринос овој акцији, која је по оцени учесника и организатора успела у хуманитарној идеји.

Уочи почетка турнира у потпуности је реконструисано школско двориште и спортски терени који служи за извођење редовне школске наставе из физичког васпитања и ваншколских активности.

За реконструкцију школских свлачионица, пресвлачења спортског терена новом асфалтном подлогом, обновом електричног осветлења, као и постављањем дренаже око дела школског дворишта, ученицима ове школе, али и рекреативцима, омогућено је да од лета имају добре услове за бављење спортом и физичком активношћу.

Грађани Учитељског насеља препознали су идеју Удружења и матичне општине, па су својим присуством, допринели да се хуманитарна акција оконча према очекивању, с уверењем да убудуће може да прерасте у традиционалну манифестацију. Јер, показало се у десетодневном такмичењу да се млади радо окупљају на обновљеном терену, док су многобројне познате екипе малог фудбала из главног града и околних места својим присуством створиле добру базу да надметање прерасте у традицију.

Данас су на програму полуфиналне утакмице, док ће завршна свечаност са финалним мечом и борбом за треће место, као и пратећим културно-уметничким садржајем, бити на програму у среду увече.

Јучерашњи резултати четвртфинала:

Тик карпет – Коњарник 2:4 (2:3)

Стрелци: Здравковић, Радојевић – Јанковић 2, Миловановић, Радојичић

КМФ Интелектуалац – Зверине 4:0 (3:0)

Стрелци: Рамадани 2, Лекић, Јанковић

Кафе газдарица – ВД Конкорд вест 0:2 (0:1)

Стрелци: Живић, Лазић

Тринидад и Тобаго – Максбет Само право 0:3 (0:1)

Стрелци: Инијетовић 2, Радуловић 1

 

Данашњи полуфинални парови:

20 часова: ВД Конкорд вест – Коњарник

21 час: КМФ Интелектуалац – Максбет Само право