На платоу испред Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77, у среду, 16. маја 2018. године у 13 сати ће свечано, уз пригодан културмо-уметнички програм, бити дочекани учесници интернационалне Трке мира. Присутнима ће се обратити Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара, Девашишу Торпи, директор Трке мира за Европу и Предраг Кнежевић, директор Трке мира за Србију.

У културно-уметничком програму ће учествовати ученици Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић” са Звездаре, а након тога учесници трке ће предвођени нашим златним олимпијцем Давором Штефанеком, председником Спортског савеза Србије, трчати до Скупштине Града, а потом и до Народне скупштини Србије, која је и ове године генерални покровитељ.

Светску Трку мира “Peace Run” je 1987. године покренуо индијски спортиста, филозоф и сањар о миру Шри Чинмој и од тада се одржава сваке друге године на глобалном нивоу. Овогодишња Трка мира “Peace Run” се у Србији одржава од 15. до 19. маја, а у Београду ће тим боравити 16. маја, а након тога ће прећи у Румунију кроз коју ће наставити свој пут. У свакој општини кроз коју интернационални тим пролази биће приређен пригодан дочек и програм.

”Peace Run” је спортска манифестација посвећена миру, складу и пријатељству међу људима и народима света без обзира на њихову националну, расну, верску или политичку припадност. Њена траса пролази кроз већину земаља на свих шест континената.

Трка мира је до сада прошла кроз више од 150 земаља света, а њена траса је неколико пута дужа од обима земаљске кугле. Дуж трасе, у свим местима кроз која пролази, придружују се грађани, деца, локални спортисти, уметници..На тај начин упаљена бакља коју тркачи носе, а која симболизује људске тежње за мирнијим и срећнијим светом, прелазећи из руке у руку, повезује људе са жељом да једнога дана у свету владају мир, љубав, склад и јединство.

 Ове, као и претходних година, Народна Скупштина Србије је покровитељ Трке. Олимпијски комитет Србије је такође пружио подршку и препознао значај ове глобалне спортско мировне манифестације.

На међународној сцени, списак оних који подржавају Трку мира се свакодневно увећава, а међу њима су и многи председници држава, поглавари и представници верских заједница и влада у свету, као и многи спортисти.