У организацији Градске општине Звездара 19. фебруара 2007. свечано је отворено реновирано игралиште „Шљункара“ у улици Гершићевој број 2 (код Нигеријске амбасаде).

У част новоотвореног игралишта организован је спортско-забавни програм уз учешће пионира Кошаркашког клуба „Црвена звезда“, женског Одбојкашког клуба „Рода“ и ученика Музичке школе „Владимир Ђорђевић“. По дивном сунчаном времену деца и одрасли са радошћу и осмехом на лицу поздравили су учеснике програма, па и сами учествовали у њему.

Осим многобројних грађана и деце из комшилука, који ће од сада уживати долазећи на „Шљункару“, отварању су присуствовали и представници Градске општине Звездара.

Обраћајући се присутнима, Милан Поповић, председник ГО Звездара, апеловао је на комшије да ово игралиште чувају као личну имовину од оних који, на жалост, имају порив за уништавањем реквизита на новим игралиштима.

У жељи да промовише спорт и здраве животне навике код Звездараца свих узраста, Градска општина Зведара има план уређења више оваквих површина, најавио је Поповић, о чему ће јавност на време бити обавештена.