Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, у сарадњи са Друштвом за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, и уз подршку Градске општине Звездара и Спортског центра „Олимп-Звездара”, организовао је традиционалну манифестацију  која је у четвртак,5. септембра одржана на базенима СЦ „Олимп Звездара”.

На манифестацији је учествовало више од 100 особа са инвалидитетом, а најбројнији су били из Удружења Победник и МНРО Звездара, као и из школе „Стефан Дечански”. Бројни су били и учесници из Дома у Сремчици и корисници Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју Шекспирова, Борска, „Корнелије Станковић”, и, наравно, чланови једног од домаћина ДСРИ Звездара.

Девете „Игре без граница на води” отворио је Велимир Кнежевић, председник   Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, који је исказао захвалност СЦ ĸОлимп-Звездара” и истакао да су особе са инвалидитетом имале прилику да бесплатно током целе купалишне сезоне користе базене Спортског центра, у њему се сада реализује ова традиционална манифестација, а сарадња ће бити настављена, па ће у наредном периоду, као и претходних година, програми за ОСИ бити реализовани у затвореном простору на „Олимпу”.

Присутне учеснике је, у име Секретаријата за спорт и омладину поздравила саветница Верица Петковић која је рекла да Секретаријат за спорт, као и до сада, подржава и помаже одржавање ове лепе манифестације, а то ће радити и убудуће и трудиће се да ову манифестацију и даље унапређује.

Учесници су имали прилику да учествују у интересантним спортским активностима које су биле реализоване око и у самом базену, а игре су осмишљене на занимњив и једноставан начин тако да су све особе са инвалидитетом без обзира на врсту инвалидитета могле да учествују. Манифестацијом је уједно облежен и завршетак летње сезоне на базенима СЦ „Олимп-Звездара”.

Програм манифестације, чији је главни покровитељ Секретаријата за спорт и омладину, водила је Славица Брђовић.