Око стотину посетилаца, деце и одраслих особа са инвалидитетом из бројних београдских установа и организација уживали су у крстарењу Дунавом и Савом и панорамском разгледању нашег лепог града 20. јула 2016. уз осмехе, радост и задовољство, док их је забављао кловн Срећко, а сигурну вожњу и уживање пружиле посаде бродова „Ковин“ и „Корњача“.

Инклузивну пловидбу је организовао Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, у сарадњи са градским општинама Вождовац, Савски Венац и Стари град, а суграђани Звездаре укључили су се посредством Канцеларије за помоћ ОСИ ГО Звездара и Друштва за спорт и рекреацију инвалида Звездаре.

Иначе богат и разноврстан програм спортско – рекреативних садржаја, који је на располагању особама са инвалидитетом, обогаћен је и овим, по много чему јединственим догађањем у којем су уживала деца и млади из бројних установа и организација: Завод у Звечанској, Специјална болница у Сокобањској, Дом у Сремчици, Дом за одрасла инвалидна лица на Бежанијској коси, Асоцијација за промовисање иклузије, Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара и други – такође и услова породичног смештаја, у друштву својих пратилаца, васпитача и педагога.

Особе са инвалидитетом са Звездаре на овом лепом излету предводиле су Ивана Маликовић, координаторка Канцеларије за помоћ ОСИ Звездаре и Јагода Планојевић, председница Друштва за спорт и рекреацију инвалида Звездаре.

Контакт:

Ивана Маликовић
Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом ГО Звездара
тел/фаx 011 7822 547
Јагода Планојевић
Друштво за спорт и рекреацију инвалида Звездаре
Моб: 069 1807 953
Јелена Радивојевић, сарадник
Спортски савез особа са инвалидитетом Београда
Вјекослава Ковача 11, Београд
тел: 011 241 00 99, 064 10 99 209
e-mail : оffice@sosib.rsjelena.radivojevic@sosib.rs
www.sosib.rs