Роми који живе на Звездари сутра 6. jуна моћи ће да гласају за своје представнике у Националном савету на 2 бирачка места: у Месној заједници Миријево, Школски трг бр.2 (код цркве у Старом Миријеву), као и у Месној заједници Мали Мокри Луг, Булевар краља Александра 532.

Бирачка места биће отворена од 8 до 20 часова, а током дана обићи ће их функционери из надлежних институција. Звездара је једна од 161 општине Србије у којој ће у недељу, 6. јуна, бити одржани непосредни избори за Националне савете, а и једина општина која има два бирачка места за Национални савет Рома.

На територији наше општине најбројнији су припадници ромске националне заједнице – укупно 811 особа декларисала се као припадник или припадница ромске заједнице.

Сутрашњи избори су прилика да националне заједнице непосредно изаберу представнике који ће заступати њихове интересе и заједно са актуелном влашћу на свим нивоима радити на побољшању квалитета живота свих грађана укључујући и припаднике мањинских националних заједница.