Организовањем завршне свечаности Конкурса за избор најволонтерских акција у 2019. години за ученике основних и средњих школа на Звездари Градска општина Звездара и Волонтерски сервис Звездаре ће на најбољи начин обележити Међународни дан волонтера, 5.децембра са почетком у 12 сати у Великој сали на 1.спрату Градске општине Звездара.

На Конкурс је 7 школа пријавило укупно 8 волонтерских акција и то 5 основних (Десанка Максимовић, Стеван Синђелић, Деспот Стефан Лазаревић, Вељко Дугошевић и Иван Горан Ковачић)  и 2 средњe – ТЕХНОАРТ БЕОГРАД и Седма београдска гимназија. Све пријављене акције су у конкуренцији за „најволонтерску“ а о томе ће одлучити Комисија у чији састав улазе представници свих школа које су учествовале на Конкурсу и Тима за волонтерску подршку грађанима Звездаре и која ће бити именована на почетку манифестације.

Волонтери из звездарских школа представиће следеће акције које конкуришу за награду:

  1. 1. ТЕХНОАРТ БЕОГРАД „Када вам неко учини нешто добро, ви учините добро неком другом, он неком трећем и тако се прави круг добрих дела“
  2. Седма београдска гимназија „Седма за живот“
  3. ОШ „Десанка Максимовић” „Шта можеш,подели са другима“
  4. ОШ „Стеван Синђелић” „Растимо заједно”
  5. ОШ „Деспот Стефан Лазаревић” „Од срца деци”
  6. ОШ „Вељко Дугошевић” „Етно региони Србије”
  7. ОШ „Иван Горан Ковачић” „Нисте сами”
  8. ОШ „Вељко Дугошевић” „Док поврће и воће ради, гине производи витамине”

За награде Општина је припремила ваучере у укупној вредности од 180.000,00 дин са ПДВ-ом за набавку техничке опреме која школама недостаје за наставне и ваннаставне активности.

Док Комисија буде оцењивала волонтерске акције, ученици средње Фармацеутско- физитерапеутске школе са Звездаре презентоваће својим вршњацима како ученици ове школе предвођени професоркоом Радом Парезановић годинама волонтирају и како и зашто су научили гестовни говор.

После поздравне речи домаћина, презентације свих пристиглих волонтерских акција, избора најуспешнијих и уручења награда, планирано је дружење.

За све заинтересоване да се упознају како волонтирају основци и средњошколци на Звездари, улаз је слободан.

Дођите да поделимо радост волонтирања на Звездари!