Мултимедијална изложба слика Маје Ђуричић, под називом „Резонанца” (“Resonance/ Sounds in human silence”), биће отворена у четвртак, 28.6.2018. у 19 сати на сцени „Култ” у Установи културе „Вук Стефановић Караџић”, Булевар краља Александра 77а.

Изложба ће бити реализована у оквиру 4. фестивала „Јунски рок” на коме ће бити представљени завршни радови студената уметничких академија и факултета техничких наука из Београда и Приштине

Ово је први јавни наступ ауторке, која после основних и мастер студија сценографије, усавршавање наставља на докторским студијама сценског дизајна у Новом Саду.

Слике су рађене техником уље на платну. Изложба је постављена на оригиналан начин, тако да комуницира не само својом ликовношћу, већ и аудио и сценским језиком, користећи фимски медиј и атмосферу позоришног протора.

Концепт изложбе се заснива на симболичном приказивању људског тела као резонантне кутије која препознаје и одашиље фреквенције наших емотивних и психичких процеса.

„Тело је огледало свести, одговор на процесе, делања и жеље. Сваки део тела има своју функцију, сваки орган своју улогу, а целина и мелодија функционисања овог механизма хармонија су човечности.

Све наше промене се осећају у стомаку – АБДОМЕНУ – трбуху нашег тела. То је људски простор који резонује наш однос према околини, пре него што се уобличи у конкретну емоцију, па потом и у мисао, а затим и у став. Свесност долази напослетку свега.“

Изложба ће бити отворена до 1.7.2018. године