Изложба радова насталих током традиционалног предускршњег дружења и конкурса осликавања ускршњих јаја и израде цртежа „У сусрет Ускрсу“ биће отворена у уторак, 30. марта у 12 сати у Дечјем центру „Звездани гај“ (Вељка Дугошевића 48)..

Већ 15 година ову манифестацију организују Пријатељи деце Звездаре и Предшколска установа Звездара, под покровитељством Градске општине Звездара.

Циљ конкурса је да децу и младе подстакне на креативно изражавање и неговање обичаја и традиције Ускрса као породичног празника.

На овогодишњи конкурс стигло је преко 300 цртежа и око 430 осликаних ускршњих јаја из вртића, основних школа и удружења за помоћ деци са сметњама у развоју са подручја Звездаре. Бојило се темперама, фломастерима, воском и златним прахом, сликани су акварели, прављени колажи, јаја од рециклираног папира, праве мале уметничке инсталације… Најмлађи аутор има само две ипо године, а неки од радова су потписани као заједничка акција деце, родитеља и васпитача.

Најтежи део посла имали су чланови жирија: Дражен Врачар, сликар и иконописац, Маја Симоновић, примењени уметник и Милица Тодоровић, студенткиња дизајна. Из овог мноштва лепоте и веселих боја, након пуна три сата пажљивог прегледања и упоређивања, они су одабрали и наградили 27 најбољих радова. Имена победника биће проглашена на отварању изложбе, биће им додељене награде и дипломе а њихови радови биће послати даље, на градски конкурс.

Да су се сви дивно забављали и уживали маштајући и шарајући, а то је оно што је најважније, уверићете се и сами ако 30. марта, тачно у подне, дођете у Дечји центар „Звездани гај“.

С радошћу вас очекујемо!