У суботу, 21. маја, у Авив Парку на Звездари, у времену од 14 до 18 часова, биће одржана манифестација под називом “Израел у Авиву”, током које ће сви заинтересовани посетиоци имати прилику да погледају изложбу посвећену историјско значајном и веома занимљивом Израелу, послушају хор “Браћа Барух”, дегустирају традиционалну јеврејску кухињу, а најмлађи посетиоци да уживају у креативној радионици за децу под називом “Истражити Израел”.

Авив Парк Звездара у сарадњи са Јеврејском општином Београд дошао је на идеју да се овог викенда организује ова културна манифестација, уз брижљиво креиран програм, са жељом да се становницима Звездаре и Београда представи израелска култура, гастрономија и музика.

Почетак манифестације је предвиђен за 14 часова када ће најмлађи уживати у радионици за децу под називом “Истражити Израел” кроз коју ће моћи да се упознају са овом предивном земљом, културом, обичајима и језиком. За то време, сви посетиоци ће имати прилику да погледају изложбу о Израелу, где ће на својеврстан начин бити представљени радови и фотографије о овој земљи.

Сигурно највећа атракција биће за све посетиоце дегустација јеврејске традиционалне кухиње (хумус, фалафел) која почиње у 15 часова, док ће манифестацију за крај обогатити музички програм Српско-јеврејског друштва хор “Браћа Барух” који је специјално за ову прилику припремио богат програм, уз пратњу инструменталних и вокалних солиста, који је предвиђен да почне у 16 часова.

Напомињемо да је улаз на ову прелепу манифестацију бесплатан, и надамо се да ће окупити Звездарце, а и остале Београђане у великом броју, који ће препознати њен културолошки значај.

Добродошли у Авив