После прошлонедељног часа грађанског васпитања у ГО Звездара, нова група ученика трећег разреда Зуботехничке школе са својим професорима грађанског васпитања и веронауке, гостоваће сутра, 23.02.16. у 14 сати у скупштинској сали на тему грађанске иницијативе и формални предлози грађана.

Током једног школског часа ученике ће са радом локалне управе и комуникацијом са грађанима упознати Радмила Урошевић, пом.шефа Одељења друштвених делатности и Славица Брђовић, шефица Одсека за информисање.

Као припрема за ову посету, ученицима је послужила анкета коју су радили на територији општина на којима живе о томе колико су грађани упознати са радом општинских служби и услугама које могу добити, као и о искуствима у комуникацији са општинским службама.

Осим тога, после искуства претходне групе, ученици су се још боље припремили, па очекујемо интерактиван сусрет са бројним питањима, предлозима и сугестијама.

Овај вид наставе је занимљив и, судећи по коментарима, веома инспиративан и вреднији од теоријског знања које су ученици стекли у школској клупи.