На 18. Европском првенству у фудокан каратеу које се одржало у Београду од 18-22.05.2011, Карате клуб Вашиде из Београда је забележио завидне резултате, а његови такмичари су освојили две златне, две сребрне и три бронзане медаље. При томе су резултати пионира били и најбољи резултати које је репрезентација Србије постигла, како у појединачним, тако и екипним дисциплинама.
Највише се истакла пионирка Сара Савовић Маћић која је освојили 3 медаље: злато у катама појединачно, у изузетно јакој конкуренцији, са преко 30 такмичарки из целе Европе (уједно је то и једино индивидуално злато која је наша репрезентација освојила), бронзану медаљу у ката тиму са другарицама из клуба Милицом Јевремовић и Ксенијом Јанићијевић (које су радиле за старију категорију) и бронзу у дисциплини ен-бу са клупским другом Милошом Лукићем.

Млађа пионирка Тина Милић, која је прошле године на Кипру постала европска шампионка, на овом првенству је то потврдила освојивши европско злато са својим другарицама из репрезентације Иваном Бандукић и Александром Браловић медаљу у дисциплини ката тим. Поред тога, она је освојила и бронзану медаљу у појединачним катама.

Млађи пионири, Матија Савовић, Димитрије Васиљевић и Јован Вујновић који су први пут наступали за репрезентацију Србије остварили су и више него завидан резултат освојивши сребрну медаљу у дисциплини ката тим.

Такмичари/ке КК „Вашиде” су на Првенству имали још запажених резултата: Јованка Милошевић, пионирка, је у катама појединачно заузела 7. место, док је Никола Нововић, у категорији борбе екипно, освојио сребрну медаљу (изгубио је у финалу од Румуна). Нововић је још у појединачним борбама заузео је 5. место, изгубиши меч од вишеструког шампиона Европе из Русије и тиме доказао да је будућност српског каратеа. Такмичари Стефан Јамандиловић и Ана Јамандиловић освојили су 5. места, он у дисциплини кого, а у категорији омладинки.

Тренери Карате клуба „Вашиде”, уједно и селектори, Ненад Лукић и Мирјана Станојевић су, након Првенства, истакли велико задовољство постигнутим резултатима својих такмичара које већ у новембру чека још један велики тест, а то је Светско првенство, изразивши наду да ће Клуб потврдити постигнуте резултате и да ће његови такмичари освојити још златних медаља.