Током сумрака, на преласку заласка сунца до ноћи, у петак, 5. јуна у 20 часова, на крову Установе културе „Вук Караџић“, Бул. краља Александра 77а, Уметничка група „Кино-група“ из Београда извешће премијерно амбијентални физички перформанс „Кинолит“ (Сазвежђа). Серија извођења наставиће се 6, 7. и 8. јуна.

Амбијентални физички перформанс „Кинолит“ (Сазвежђа) заснива се на теми звезда. Она је у вези са топонимом одигравања – Општина Звездара, тј. кров Установе културе „Вук Караџић“.

Контекст перформанса је астрономски, астролошки и есхатолошки. У садашњем материјалистичком и нихилистичком времену „Кино-група“ сматра да је важно да подсети на основни метафизички положај човека у космосу који је одређен небом и земљом.

„Кинолит“ је прича о пролазности и вечности , светлости и тами, малом и великом, о недостижним даљинама , никада откривеним тајнама… Структура „Кинолита“ је сегментна(колажна) и асоцијативна.

Због специфичности места одржавања, број гледалаца је ограничен на 50 особа. Перформанс ће се касније изводити као део редовног уметничког репертоара УК „Вук Караџић“, када то буду дозвољавали временски услови.