У Библиотеци „Мома Димић” је, у организацији Књижевног клуба „Мала птица”, одржано књижевно вече на коме је свој књижевни профил представљала књижевница Јасмина Малешевић.

Ово књижевно вече је још једна награда овој врсној уметници за учешће на манифестацији ,,Момини дани 2017.“ и две освојене награде на песничком фестивалу ,,Песник и земљотрес“ (друга за кратку причу „Балкански рог” и специјална награда за лепоту поезије за песму „Жена лака као вино”).

Ауторка је читала своју поезију, а о њеној поезији је говорила њена специјална гошћа Бранка Селаковић, књижевница и новинарка, већини читалачке публике позната по роману „Глинени краљ” за коју је 2016.добила награду ,,Мирослав Дерета“.

Књижевница Јасмина Малешевић је до сада објавила неколико књига:

„Рођени из исте смрти” (поетски дијалог о љубави) у коауторству са Војиславом Брковићем,  „Скарабег” (поезија у прози), „Адаме не љути се” у коауторству са Александром Слађаном Милошевић (проза), „Јади младог анђела” (поезија), „Дневник урбане сирене” (поетски роман), „Чарна шума” (поезија у прози) и „Мачкасте приче” (књига за децу).

Члан је Удружења књижевника Србије и самостални уметник,  а по професији је доктор ветеринарске медицине.