У Библиотеци „Мома Димић” у Миријеву је у четвртак 9. фебруара одржано књижевно вече књижевнице Јованке Јелић у организацији Књижевног клуба „Мала птица”.

На вечери су књижевни профил ове уметнице представљали књижевници: Љубодраг Стојадиновић, Радомир Стојановић, Видак Масловарић, Мирослав Костић, Богданка Костић, Гордана Симеуновић, Коста Лозанић и Драган Станишић. Био је присутан и водитељ трибине Удружења књижевника Србије Миљурко Вукадновић. О поезији песникиње су говорили још и филолог Јадранка Јаћимовић и лектор Мирјана Горички. Поезију су читале и песникиње Илинка Вуковић, Маја Гојковић и Снежана Поповић.

Ово вече је било ретроспектива књижевно-уметничког рада Јованке Јелић поводом њеног пријема у Удружење књижевника Србије. Промовисање ове уметнице, њен успон и ово вредно друштвено признање је и за Књижевни клуб „Мала птица” посебна радост, јер је она као његов члан закорачила у свет афирмисаних уметника. Интересовање љубитеља лепе писане речи је било веће од могућности Библиотеке да прими све присутне.

Јованка Јелић је до сада објавила четири књиге: „Интиме и осаме”, „Плацебо”, „Иза ћутања” и „Сагласја”, од којих је последња изашла у издању „Мале птице”.