Књижевни клуб „Мала птица” организовао је вече прозе Мирјане Милошевић у Библиотеци „Мома Димић”, у МЗ „Миријево”. Ауторка је овом приликом представила своју прву књигу посвећену деци старијег узраста „Соната за гугутку”.

Мирјана Милошевић је дошла из Крагујевца, града у коме живи и ствара, на позив Књижевног клуба „Мала птица”, јер је на прошлогодишњем конкурсу ,,Пошто Београд” освојила прву награду за кратку причу. Њена прва књига је сачињена од прича и публика је имала прилику да чује неколико уз пројекцију слика сликарке Слободанке Ракић Шефер, које је Мирјана Милошевић одабрала како би присутнима још боље дочарала атмосферу детињства о коме пише.

Рецензију за њену прву књигу написала је књижевница Весна Видојевић Гајевић, ауторка бројних књига за децу и добитница многих вредних признања, која ју је лично и прочитала.

Публика се овом приликом и лично уверила да је прошлогодишња награда отишла у праве руке, па је ауторку често награђивала аплаузима. Изузетно пријатно вече било је још једна демонстрација споја три уметности: књижевности, музике и ликовне уметности.

Ово је било последње вече у пролећној сезони рада Књижевног клуба „Мала птица”, који своје јавне активности наставља у септембру, док ће цело лето трајати убрзане припреме велике октобарске манифестације ,,Момини дани” која ће бити одржана од трећег до седмог октобра.