Настављајући да организује радионице подршке за кориснике београдског Прихватилишта за одрасла и стара лица у Кумодрашкој 226а, међу којима има и Звездараца, Волонтерски сервис Звездаре је у среду 14.новембра организовао нову радионицу „Виртуелно путовање у Бизерту и Тунис“.

Била је то прилика да уз фотографије и занимљиво приповедање Славице Ступарушић, новинарке Политике и звездарске волонтерке, корисници Прихватилишта пођу на интересантно путовање кроз време и простор.

Корисници су са великом пажњом слушали и пратили фотографије које су се низале уз приповедање постављајући питања и загледајући живописне призоре на видео биму. Неку од њих су рекли да су у срећнијим данима свог живота посетили Тунис а већина је питала како би могли и стварно да стигну до Туниса“.

Радионица је протекла у дружењу и разговор и констатацију да су путовања увек корисна и лековита, па била она и виртуелна.Многи су тражили виртуелно путовање у Тунис „на бис“ пожелевши да га одмах још једном поново чују.

Дирнула их је прича о српским ратницима сахрањеним на српском гробљу у Бизерти, питајући волонтерку могу ли у Београду да упале свеће за ове српске јунаке.

На крају „Путовања“, гости из Волонтерског сервиса, испраћени су уз аплауз и неизбежно питање: када ћете поново доћи.