Настављајући да организује радионице подршке за кориснике београдског Прихватилишта за одрасла и старија лица у Кумодрашкој 226а, међу којима има и Звездараца, Волонтерски сервис Звездаре је организовао у уторак 20. јуна нову радионицу „Виртуелно путовање у Бијељину и етно село Станишиће“.

Била је то прилика да, уз фотографије и занимљиво приповедање Славице Ступарушић, новинарке „Политике” и звездарске волонтерке, корисници Прихватилишта пођу на интересантно путовање кроз време и простор.

Бијељина, семберијско место, које је до почетка деведесетих година било познато по ратарима и повртарима, привлачи пажњу захваљујући манастирима, пре свега Твани најстаријој грађевини у општини Бијељина, бањи Дворови омиљеном купалишту, етно селу Станишићи- туристичкој атракцији која се пореди са Дизнилендом.

Две изузетне личности овог краја су кнез Иво од Семберије, добротвор и хуманиста који је у време Првог српског устанка продао читаво имање да би откупио српско робље и Филип Вишњић народни песник…Једно време је и Јован Дучић био грађанин Бијељине у којој је живела и његова вереница Магдалена Мага Живановић, кћерка богатог бијељинског трговца. „Сведок” тог времена је оронула кућа у центру града.

Радионица је протекла у дружењу ,разговору и констатацији да су путовања увек драгоцена и лековита, па била она и виртуелна. Многи су гласно пожелели да их „неко одведе у Бијељину“ уз контатацију како је „тамо много лепо, сигурно још лепше кад се стварно отпутује“.