Радионица „За велике и мале“, у оквиру новогодишњег програма на „Тргу бајки“ окупила је 7. децембра децу и родитеље, који су у празничној атмосфери брвнар вредно и маштовито израђивали новогодишње украсе, поклоне и честитке.

Настављајући сарадњу са Установом културе „Вук Стефановић Караџић“, Волонтерски сервис Звездаре обезбедио је помоћ и вешто вођење волонтерки Јелене и Марије, које су приремиле светлуцаве украсе, папире, картоне, боје и створиле сат забаве за малишане и одрасле.

Инспирисани мали уметници су вешто, додајући једни другима прибор и материјал за заједничку новогодишњу мануфактуру, направили прегршт шарених поклона- минијатурних празничних јелки, букмаркера и честитики.

Радионица је  развила машту и вештине најмлађих Звездараца и подсетила их да су празници прилика да будемо радосни, да се дружимо и сетимо свих оних који заслужују да их у празничним данима дарујемо и обрадујемо ситницама које смо сами направили. Све што су учесници направили понели су као успомену и поклон.

Претпразничну атмосферу су улепшале две виле које су обећале малишанима испуњење жеља у новогодишњој ноћи. Родитељи, баке и деке су се дружили док су чекали да мајсторије најмлађих буду завршене а неки су се и сами латили посла и понешто и сами направили.

Следећа слична рaдионица „За велике и мале“ на Тргу бајки Волонтерски сервис је заказао за 15.децембар у истом термину, од 11,00 до 12,00 часова.

За заинтересоване суграђане улаз је слободан, без посебног пријављивања за учешће на радионици.