Креативно дружење волонтера  Волонтерског сервиса Звездаре током зимског распуста са децом и младима који су збринути у Прихватилишту за децу и младе,  у четвртак 20.фебруара, протекло је у изради птица од картона и креп папира чиме смо заједно симболично обележили Дан социјалне правде и пре календарског- долазак пролећа..

Станари Прихватилишта и овог пута су брзо савладали ликовну и примењену уметност и убрзо је њихова учионица била препуна шарених и веселих птица. Свако од малишана је пожелео да се фотографише са својом птичицом пре него што  „одлете“ до њихових соба као први весници пролећа. Волонтерке, радионичарке Сервиса, две Јелене- Миљуш и Вулић и Драгана, помогле су деци да брзо савладају почетне вештине оригана, осликавања картона и употребе неопходног прибора. Волонтерка Драгана је на поклон донела најдраже игачке и књиге из своје и библиотеке свог брата, са жељом да улепшају детињство ове деце.

Одлазећи из Прихватилишта, волонтери су обећали да ће креативно дружење са децом бити настављено врло брзо организовањем нове радионице.