У петак 9.августа у Kанцеларији за особе са инвалидитетом, суграђани свих генерација, од седам до седамдесет година, раме уз раме рециклирали су пластичне кесе од којих су правили драгоцен материјал за израду корисних предмета, а затим и  научили како се од овог материјала могу направити „магичне рукавице“  за одржавање личне и хигијене животног простора, простирке, цегери и торбе за излете.

Радионичари Волонтерског сервиса Звездаре, Гордана, Рада и Весна, поред едукације, помогли су да се за сат и по, колико је трајала радионица, савладају основе ове технике и припреми материјал за следећу радионицу, када ће све започето овог петка-бити и завршено.

Договорено је да деца и млади сами користе направљене „магичне рукавице“ у одржавању свог животног простора као и да сви учесници радионице убудуће сакупљају пластичне кесе које нам често сметају и немамо идеју како би могле да се корисни употребе уместо што их бацамо.

Радионица у Месној заједници  Булбудер била је место учења, дружења и развијања одговорности према средини у којој живимо. На крају радионице, сви учесници су пожелели наставак који је Волонтерски сервис Звездаре сигурно организовати и позвати и друге заинтересоване суграђане да дођу и  науче нешто ново.