Ускршњи хуманитарни базар уметничких рукотворина на тргу испред Општине Звездара окупио је у креативној и веселој атмосфери децу и преко 40 самосталних уметница, уметника и удружења, као и бројне посетиоце који су обилазили богате, раскошне тезге.

Уникатни предмети: честитке, накит, осликане мајице и ташне, декупаж кутије, магнети, слике, ручни радови, крпене лутке, медењаци, цветни аранжмани, корпице део су асортимана који су представиле самосталне уметнице и чланице различитих удружења.

Деца из вртића „Сунчица“ са својим васпитачицама уз пуно маште и љубави осликавала су јаја, која су одмах аукцијски продата. На овај начин прикупљено је 24 000 динара за помоћ „Прихватилишту са прихватном станицом“, а манифеастација је одржана у организацији УК „Вук Стефановић Караџић“ уз подршку Градске општине Звездара.

Креативне радионице, осликавање ускршњих јаја уз сунчеве зраке, уметничко забавни програм и трикове мађионичара, увеселили су атмосферу на овој предускршњој забави.

У име организатора и домаћина свим учесницима и посетиоцима обратили су се председник ГО Звездара Милош Игњатовић и директор УК „Вук Стефановић Караџић” Светислав Буле Гонцић, истичући успешну сарадњу и подршку хуманитарним и креативним акцијама намењеним свим генерацијама.

Понуду ускршњих рукотворина обогатила су и удружења: „Чувари заната“, „Звездарски еколошки центар“- ЗЕЦ, МНРО Звездара, Хуманитарна организација „Хлеб живота“,   Волонтерски сервис Звездаре…

Догађају су присуствовали и чланови Већа: Владан Јеремић, Душан Игњатовић,  Мирослав Мариновић, Лазо Шеган, Милош Стојилковић, Николa Војиновић, Александар Ђуричић и секретар Скупштине Општине Славко Бабић.

На успешној акцији и добијеној новчаној помоћи захвалила се директорка Прихватилишта са прихватном станицом“ Данијела Стајковић.