У петак 29. септембра традиционално  последњи дан манифестације „Дана сениора на Звездари“,  протекао је у улепшавању и дружењу сениора и сениорки. У ту сврху просторије Волонтерског сервиса Звездаре биле су претворене у „Кућу лепоте за сениоре/ке“ и отворене за најстарије суграђане који су уз дружење, кафу или чај, бесплатно добили услуге фризера, педикира или козметичара. Као и претходне године, веште руке мајстора свог заната Академие Едукативе, учиниле су да сениори, њих тридесетак, оду  својим кућама задовољни. А поред Звездараца, у „Кући лепоте“ били су најстарији суграђани и са других општина – Старог града, Палилуле, Врачара, Новог Београда, Вождовца, Савског венца и Гроцке. Поред пензионерки, у „Кући лепоте“ нашло се и неколико господина, који су у дружењу сачекали свој ред за услуге педикира. Поред „улепшавања“, сениорке су се са младим мајсторицама за „главу, руке и ноге“ разменили искуства и рецепте за негу у кућним условима. Они који нису успели да стигну на ред, добили су ваучере за услуге маникирке  које ће искористити у договору са запосленима у Академији Едукативи, партнеру и донатору „Дана сениора“ током протеклих седам година рада. За ову прилику козметичарске услуге је обезбедила Агенција „МММ Лотос“, пријатељ Волонтерског сервиса Звездаре, која је која је гошће улепшавала„Авоновим“ производима .

 

Волонтерски сервис Звездаре је даривао све госте и учеснике програма са уникатним предметима насталим на креативним радионицама Сервиса као и корпоративим поклонима Сервиса – преко 1000 магнета по којима је ова манифестација препознатљива. Сви гости су одлазећи из „Куће лепоте за сениоре“ добили на поклон и укрштенице које је традиционално за ову звездарску манифестацију обезбедила фирма „БГД ПРЕСС“ Београд.

Упркос кишовитом времену које је повремено реметило планиране активности на јавним просторима, 7. манифестација „Дани сениора на Звездари“ окупила је преко 700 учесника, пре свега сениора као и  и бројне партнере и сараднике из јавног и цивилног сектора, који су интерактивно учествовали у програму са циљем да промовишу међугенерацијску солидарност и размену у складу са мотом овогодишњег програма „Међугенерацијски и солидарно!“.