Поводом Међународног дана старијих, удружење “Наша кућа“ покреће велику акцију прикупљања средстава за реконструкцију и опремање новог простора за услугу „Кухиња на точковима“. Услугу је подржала Градска општина Звездара и Траг фондација.

Кухиња на точковима је јединствен кетеринг у Србији који по ценама прихватљивим за наше старије суграђане припрема и доставља оброке на њихове кућне адресе. Поред бриге о старијима, запошљавају се и млади са инвалидитетом на позицијама наплате, паковања и доставе оброка.Иницијативу за услугу „Кухиња на точковима“ покренуло је Удружење „Наша кућа“, чија је основна мисија друштвено укључивање младих са инвалидитетом кроз запошљавање.

Пројекат „Кухиња на точковима“ је дао одличне резултате и добио две престижне награде: у области социјалног предузетништва за најбоље локално партнерство са ГО Звездара и награду „Младград“ за додељен јавни простор за младе особе са инвалидитетом.

Друштвено одговорни појединци и компаније који желе да подрже проширење „Кухиње на точковима“ и дају своју подршку старијим суграђанима, могу да се јаве на телефон Удружења 011 – 2888 084.

Помоћ може бити финансијска уплатом на жиро рачун у Банци Интеса број: 160-392009-77, или наручивањем оброка за своје запослене чиме би се трајно подржао рад и одрживост „Кухиње на точковима“.
Више информација на сајту:
www.kuhinjanatockovima.com