У оквиру манифестације „Дани европске баштине“ Геодетска техничка школа у сарадњи са Комисијом за родну равноправност председника ГО Звездара, у последњој недељи септембра организује програм под називом: „Културно наслеђе и заједнице: Живети са наслеђем Звездаре у Звездари“.

Први сусрет овог Програма је у понедељак, 26.09.16. од 17 до 18,30 сати у великој сали ГО Звездара (Булевар краља Александра 77, први спрат).

Носиоци програма су ученици Гедетске техничке школе на челу са професорком Јагодом Петровић Укај, уз стручну подршку и учешће еминентних гостију, старих Звездараца, који ће при сусретима са ученицима кроз разговоре помоћи да сазнамо:

• ко је све пре нас ходао нашим улицама…
• како су чекали да један трамвај дође с краја на крај Булевара…
• како је Звездара добила име…
• о Монголима који су некада ту живели…
• где су била излетишта наших суграђана у стара времена…
• како спојити млађе и старије…
• како чувати наслеђе, јер знамо шта смо наследили!
Програм ће се одвијати по следећем распореду:

Понедељак 26.09.2016. од 17.00 до 18.30 сати у великој сали Градске општине Звездара – Сусрет: „Културно наслеђе и заједнице: Живети са наслеђем Звездаре у Звездари“ ученици Геодетске техничке школе, професор Чедомир Вучковић, проф.др Видоје Голубовић и др Војислава Протић Бенишек, астроном.

Среда, 28.09.2016. од 17.00 до 18.00 сати у Звездара театру сусрет са уметницима: Милан Михајловић Цаци, глумац, ансамбл „ Гледанице“, Весна Димић и Биљана Петковић, вокални дует.

Петак, 30.09.2016. 17.00 до 18.00 сати у великој сали МЗ „Липов лад“ Светлана-Цеца Китић, славна рукометашица, која је 2009. године проглашена најбољом рукометашицом света свих времена, заједно са ученицима ГТШ испричаће нам занимљивости из свог богатог спортског живота, посебно о првим корацима у спорту који су везани за Звездару и Спортски центар „Олимп”.

Геодетска техничка школа Вас позива да заједно са ученицима и гостима при сусрету кроз разговор спојимо садашњи тренутак са наслеђем које нуди простор Звездаре и које ће нам несебично понудити стари Звездарци.