Звездарци и Звездарке свих генерација који желе да гајењем цвећа, биљака и поврћа у својим двориштима, терасама и прозорима, науче или унапреде своје баштованске вештине и знање, добродошли су у уторак 21. марта од 11 до 13 часова у Галерију „Миљковић”, Булевар краља Александра 298.

„Малу школу за урбане баштоване“ организовали су Волонтерски сервис Звездаре и стручњаци за ову област са циљем да покажу да свако од нас може да научи да гаји биљке и да од свог животног простора направи малу ботаничку башту у којој ће уживати, али имати и материјалну корист.

Драгана Туцовић Баранац, пејзажни архитекта, говориће о свом „Зеленом бонтону“, пројектовању индивидуалног врта и уређењу балкона, тераса, прозораСлавица Раковић, архитекта, одржаће интерактивну радионицу – показну вежбу како да припремимо саксије и биљке за предстојећу сезону, како садити и сејати нове биљке, како их хранити и заливати.Славица Ступарушић, новинарка и инжењер хортикултуре, говориће о гајењу зачинског и лековитог биља и њиховој вишеструкој користи за човека.

Све едукације и информације пратиће фотографије добрих примера – успешних баштована и хобиста различитих професија, као илустрација и инспирација на почетку новог пролећа.

Након едукације и радионица, за све учеснике будуће баштоване, припремљени су поклони – расад, семенски материјал и флајери – као подсетници на препоруке предавача.

Програм је бесплатан, а улаз слободан. Због ограниченог броја учесника, заинтересовани суграђани треба да се пријаве на број телефона 3405 722 од 8 до 14 часова, радним данима.