Секретаријат за образовање и дечју заштиту, у сарадњи са Установом културе „Вук Караџић“, организује трећу по реду манифестацију „Ти можеш“, а поводом Међународног дана особа са инвалидитетом. Манифестација се одржава 4. децембра 2017. године у 11 часова у Установи културе „Вук Стефановић Караџић“, Булевар краља Александра 77 а. Пријатељи манифестације су: Градска општина Звездара, компанија Књаз Милош А.Д и Клиника Анлаве.

У програму учествују ученици основних школа за образовање и васпитање деце са сметњама у развоју. На манифестацији учествује 16 школа које су припремиле богат културно-уметнички програм са традиционалним, али и модерним нумерама, а специјални гост је Жељко Јоксимовић. Водитељ програма је глумица Маријана Мићић. Овогодишњу манифестацију „Ти можеш“ свечано ће отворити градоначелник Београда Синиша Мали.

Након приредбе, у холу Установе културе, посетиоци ће моћи да погледају продајну изложбу радова ученика ових школа (украсни предмети, свеће, сапуни, рамови за слике, беџеви…. ) који су настали као део радне терапије или наставе.

Позивамо све грађане да посете продајну изложбу где за симболичну цену могу да купе украсе за јелку, шоље, украсне свеће, сапуне и много других предмета које су направили ученици ових школа са много љубави и пажње. Целокупан приход од продајне изложбе намењен је школама за образовање и васпитање деце са сметњама у развоју.