У оквиру пројекта „Микробиом и ферментисана хранаЕ- медике у Зуботехничкој школи на Звездари у среду, 26, фебруара почиње размена ученика и ментора а предвиђени завршетак активности планиран је у четвртак, 27. Фебруара.

Циљеви пројекта су истраживање свести о пробиотицима, пребиотицима и томе како они утичу на наш организам, колико ученици знају о утицају микробиома на здравље.

У првом делу размене ученика и ментора у пројекту планиран је заједнички рад и активности испланиране на радионицама током рада на пројекту „Микробиом и ферментисана храна“ у Загребу 10. децембра, као и практична радионица уз стручно вођење Маје Волк. У поподневним часовима првог дана предвиђен је обилазак знаменитости Београда. Другог дана размене  планирана је посета  Медицинској школи „Београд“ која је учесник на пројекту.

Зуботехничка школа учествује у међународном пројекту повезивања медицинских (и партнерских) школа кориштењем нових ИКТ технологија Е-медика од 2017.године уз иницијативу директора школе Томислава Алавање. Ове године школа учествује у четири пројекта Е-медике. Један од њих је и пројекат Микробиом и ферментисана храна. Поред Зуботехничке школе, у раду учествују: Школа за медицинске сестре Млинарска, Загреб, Школа за медицинске сестре Врапче, Загреб, Медицинска школа Вараждин и Медицинска школа Београд.

У склопу активности је обављена анкета у Зуботехничкој школи. На основу истраживања ученице које учествују у пројекту су закључиле да њихови вршњаци у великом броју нису упознати са датом темом и да би требало на адекватне начине обучити ученике о утицају пробиотика на наш организам.

Размена ученика на овом пројекту је реализована од 10. до 11.12. у Загребу.