Током лета у реновираним просторијама Установе културе „Вук Караџић“ реализоваће се програм међународних летњих радионица у четири дела: Мајсторска радионица Commedie dell’arte, Основе циркуске уметности (акробаланс, жонглерство, акробације на свили), Биомеханика по методи Meyerholda и Дечја радионица лутака од отпадног материјала.

Циклус од укупно четири радионице одвијаће се сваког дана од 10 до 14 часова по следећем распореду:

Од 17 до 23. јула – Мајсторска радионица Commedie dell’arte, водитељ Marco Luly, реномирани професор и извођач ове специфичне глумачке форме.

Од 22 до 29. јула – Основе циркуске уметности (акробаланс, жонглерство, акробације на свили), водитељи Julie Knaust и Nils Wollschläger, перформери и циркуски педагози из Немачке.
Од 22 до 29. августа – Биомеханика по методи Meyerholda, водитељ Alexei Levinsky, признати руски педагог, редитељ, глумац и директни настављач Меyерхолдове технике глуме, и
Од 23. до 30. августа – Дечја радионица лутака од отпадног материјала, водитељ Celine Bernhard, педагог и професионални луткар.

Ове интензивне радионице за циљ имају детаљно упознавање са различитим методама и процесима извођачких уметности. Међународног су карактера и отворене за све заинтересоване учеснике: студенте и професоре уметничких академија и школа, средњошколце, професионалне или аматерске глумце…

Сви заинтересовани учесници, како професионалци жељни усавршавања, тако и аматери у потрази за квалитетним едукативним програмом, позвани су да се пријаве.