Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом Градске општине Звездара ће у Месној заједници „Булбулдер”, ул. Димитрија Туцовића 83, у среду, 15. маја од 12 до 14 сати обележити Међународни дан породице који се од 1993.године одлуком Уједињених нација обележава на тај дан.

Дан породице је повод да се интерактивном радионицом и едукацијом подсетимо колико је важна породица за све суграђане, а посебно оне породице које су носиоци дуготрајне неге и бриге особа са инвалидитетом. На радионици ће учествовати суграђани са инвалидитетом,  као и представници породица које брину о својим члановима, са циљем да се препознају њихови највећи проблеми у свакодневном функционисању и оптимална помоћ и подршка коју може да им омогући Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом. Едукацију и радионицу ће водити Јелена Вулић, психолог са вишегодишињим искуством у раду са овом популацијом, која ће  у 2019. години водити рад ове Канцеларије.

Овом активношћу Градска општина Звездара  настоји да пошаље поруку свим појединцима и широј јавности  о важности породице у свим сегментима живота,  као и да утиче на подизање  свести да породице представљају главне покретаче одрживог  развоја,  будући да су развој и стабилност породице неизоставан услов развоја и стабилности заједнице.

 

Активности су реализоване уз помоћ волонтера Волонтерског сервиса Звездаре.