У сарадњи Градске општине Звездара и Факултета за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ) у Општини је 31.10. организован први круг такмичења матураната средњих школа са Звездаре.

Присутне учеснике такмичења је поздравио члан Већа Градске општине Звездара Роберт Милићевић речима да учесницима жели срећу и успех на такмичењу, истичући да Градска општина Звездара подржава младе и њихову жељу за стицањем нових знања. Он је рекао да ово такмичење због свог едукативног садржаја има велики значај, јер млади током његовог трајања стичу нова знања која су важна зато што им омогућавају изградњу успешне каријере и просперитет у Србији.

Сви едукативно-забавни садржаји који су заступљени у оквиру овог такмичења бесплатни су за средњошколце. Такмичење је конципирано тимски, те се тако развијају вештине управљања тимом, колегијалност и осећај конкурентности у односу са другим тимовима, као и вештине и технике које се користе у модерном пословном окружењу.

У оквиру такмичења су предвиђена три такмичарска круга:

  1. Предузетништво – идеја, могућности које тржиште пружа-који се реализује у ГО Звездара
  2. Креирај интернет садржај-праћење аналитике, креирање интернет садржаја за друштвене мреже – биће реализован на МЕФ факултету;
  3. Представљање бизнис-плана и симулација иницијалног разговора с инвеститорима – биће реализован на МЕФ факултету.

Најуспешније учеснике такмичења очекују награде у виду стипендија или умањења школарина на МЕФ факултету, као и награде пријатеља такмичења.