Министар спорта и омладине Вања Удовичић, заједно са председником Градске општине Звездара Милошем Игњатовићем,  председником Савеза за школски спорт Жељком Танасковићем и председником Бициклистичког савеза Србије Бранком Бановићем обишао је Основну школу „Марија Бурсаћ“ на Звездари.

Министар је са председником Савеза за школски спорт Жељком Танасковићем уручио школи донацију комплета опреме (комплет голова са мрежама, кошеви, табле, мрежа за одбојку, 40 лопти за четири спорта) за фискултурну салу

Том приликом,  Удовичић и председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић уручили су 30 бицикала Градској општини Звездара који ће бити подељени најбољим ученицима у основним школама школама на територији Општине.

Министар Удовичић оценио је да је у циљу привлачења што већег броја деце у систем школског спорта неопходно да се обезбеде адекватни услови за бављење и рекреативним и школским и професионалним спортом. Он јенавео да је у последње четири године број деце у систему школског спорта повећан са 120.000 на 165.000, уз очекивање да ће тај број расти и наредних година. Удовичић је додао да је то основни задатак и Владе, али и локалне самоуправе и локалне заједнице који кроз оваква улагања у саму инфраструктуру и програме подстичу децу да се баве спортом.Он је захвалио председницима Савеза за школски спорт и Бициклистичког савеза Србије, који су препознали значај другачијег приступа деци, кроз који их подстичемо да се баве спортом. Удовичић је изразио и захвалност председнику Градске општине Звездара, који је, како је навео, на територији своје Општине ставио младе у први план и који кроз буџет Општине, али и акције показује колико су на Звездари приоритет и млади и деца.

Председник Градске општине Звездара захвалио је Министарству на донацији школи, истакавши да ГО Звездара има у плану издвајање средстава за реновирање фискултурне сале, а све у циљу да се деци обезбеде што бољи услови за бављење спортом.  Игњатовић је изразио захвалност и Бициклистичком савезу Србије, који је у сарадњи са Министарством омладине и спорта обезбедио бицикле, које ће бити подељене најбољим ученицима основних школа на Звездари.

Догађају су присуствовали и државни секретар у Министарству за спорт и омладину Предраг Перуничић, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор и секретар Скупштине ГО Звездара Славко Бабић.

Донацију је општинама обезбедио Бициклистички савез Србије у сарадњи са Министарством омладине и спорта, у циљу промоције рекреативног бављења спортом, промоције здравих стилова живота, бициклистичког спорта и цикло туризма.

Савез за школски спорт у сарадњи са Министарством омладине и спорта спроводи акцију донације комплета опреме за школске фискултурне сале у 95 школа у Србији, и ова акција је једна од њих.