Прва возила и градски саобраћај кренули су јутрос рано Миријевским булеваром који су јуче обишли градоначелник Београда Драган Ђилас, председник Скупштине града Александар Антић, градски менаџер Александар Бијелић и председници општина Звездара и Палилула, Милан Поповић и Данило Башић.

– Срећан сам што је Београд добио још један булевар, о коме се у овом крају маштало готово 40 година – рекао је Градоначелник

Антић је истакао да је ово велики дан за грађане Миријева, као и општине Звездару и Палилулу, јер се 40 година прича о Миријевском булевару који треба да обезбеди да становници Миријева могу ефикасније и брже да дођу до града.

Председник општине Звездара Милан Поповић нагласио је да ће Булевар краља Александра бити растерећенији јер ће део саобраћаја бити усмерен преко Палилуле, улицама које воде у центар града са једне стране, а са друге, они грађани који долазе из правца Гроцке, Смедерева користиће ову саобраћајницу.

Према речима председника општине Палилула Данила Башића, Миријевским булеваром ће саобраћати линија 25П. То је, како је додао, продужена линија 25, која ће саобраћати Миријевским булеваром, Вишњичком улицом до Богословије и онда редовном трасом до Кумодража.

Башић је казао да је синоћ отворен доњи део Улице Мије Ковачевића, од Богословије до Вишњичке улице, који обезбеђује много лакши саобраћај у том делу града.

Нова саобраћајница спаја постојећи део Миријевског булевара са Улицом витезова Карађорђеве звезде, чиме су грађани општина Звездара и Палилула добили бржу везу са центром града. Три семафорисане раскрснице и пешачки прелази повећали су безбедност учесника у саобраћају, нарочито ученика две школе које се налазе у непосредној близини. Укључења у нови булевар могућа су из Шејкине,Улице ладне воде и Витезова Карађорђеве звезде.

Миријевски булевар је дужине један километар, ширине 20 метара, са обостраним тротоарима и јавним осветљењем. Пројектоване су по две саобраћајне траке у оба смера, саобраћајна вертикална и хоризонтална сигнализација. Постављена је водоводна, канализациона, електро и гасоводна инфраструктура у укупној дужини од осам километара.

Изграђен је бетонски колектор, на километар дугачкој траси новог Миријевског булевара, кроз који сада тече Миријевски поток. Бетонски колектор је дужи од саобраћајнице и пружа се још 250 метара изнад Улице витезова Карађорђеве звезде.

Изградња Миријевског булевара започета је фебруара ове године, а ово је један од 11 пројеката који заједнички реализују град Београд и Министарство животне средине и просторног планирања.