На позив оганизатора „Трга бајки”, УК „Вук Стефановић Караџић” удружења „Чувари заната” и Звездарски еколошки центар (ЗЕЦ) већ трећу годину учествују на овој градској манифестацији са својим радионицама креативне рециклаже.

Радионица креативне рециклаже под називом „Мирис јелке из детињства” у „Кући бајки” још једном је показала колико нам је важно да негујемо креативно мишљење и машту код деце, колико нам је важно да живимо у здравом окружењу и колико смо једни другима важни.

Користећи одбачене природне материјале као основу (шишарке) заједно са другим одбаченим материјалима организатори су се потрудили да освеже мирисе детињства, празника, даривања и јелки које смо украшавали у кругу најближих.

Водитељке радионице Биљана Пантелић и Бојана Лукић уз помоћ Славице и Сузане су деци указале на значај рециклаже и на чињеницу да нам је често довољна само наша машта да бисмо створили бољи свет.

Гости на радионици су били корисници ОПП Вождовац-ДБ „Заједно”, млади активисти Црвеног крста Вождовац и директор УК „Вук Стефановић Караџић” Светислав Буле Гонцић.

Украсе од шишарки направљене на радионици удружења ЗЕЦ и „Чувари заната” поклониће деци из Дечјег центра „Звездани гај” и вртића „Звездани гај”.