Према распореду Црвеног крста Београда мобилни тим Волонтерског сервиса Звездаре данас, 20.05.2014. ће на Сајму у прихватилишту за угрожене са подручја Обреновца пружати психосоцијалну подршку одраслима и реализовати радионице за децу.

ВСЗ ће оформити нове тимове и упутити их на терен према инструкцијама из Града после едукације на Филофофском факултету.

У четвртак 22.маја у 13.15 сати на Филозофском факултету у Београду, у сали 103 на првом спрату, стручњаци волонтери Волонтерског сервиса Звездаре ће одржати заинтересованим студентима овог факултета едукацију на тему „Психо-социјална подршка у кризним ситуацијама“. Едукација је осмишљена поводом ванредне ситуације изазване поплавама којима је угрожен велики број становника Србије.

Овом едукацијом почеће планирана сарадња ГО Звездара и Филофоског факултета са циљем размене знања и искуства, развијања идеје волонтирања и унапређења квалитета живота наших суграђана којима су помоћ и подршка најпотребнији. У овом тренутку то су евакуисани житељи Обреновца који су збринути у прихватним центрима на територији Београда. Наредних дана Волонтерски сервис ће формирати мобилне тимове који ће помагати на терену.

Ово је прва од низа планираних тема које ће Волонтерски сервис реализовати на Филозофском, у оквиру програма „Отворена врата Волонтерског сервиса“, а актуелност катастрофалних поплава у Србији одредила је приоритет наведене теме. У наредном периоду студентима ће бити представљен комплетан програм рада Сервиса са Звезедаре у који могу да се укључе сви заинтересовани академци према афинитетима у раду са децом, старијим, немоћним или особама са инвалидитетом, једнородитељским породицама и свим појединцима којима је потребна помоћ и подршка у свакодневном функционисању.

Уколико буде заинтересованих, иста едукација ће бити реализована у суботу у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре. Тачан термин биће благовремено објављен.

Канцеларија Волонтерског сервиса Звездаре налази се у Месној заједници Зелено брдо, Булевар краља Александра 395. Контакт телефон 286 44 26, на који могу да се обрате сви који желе да волонтирају или им је потребна волонтерска подршка могу се обратити сваког радног дана од 9 до 14 часова.