У укупном пласману на Европском првенству у Пољској, одржаном од 25 – 27. маја 2012. године, репрезентација Србије у фудокан каратеу је заузела високу позицију на 4. месту, нашавши се иза Румуније, Русије и самог домаћина Пољске. Такмичари карате клуба “Washide” са Звездаре освојили су 27 медаља у 16 дисциплина.

У периоду од 25 – 27. маја 2012. године у Лођу у Пољској, одржано је Европско првенство у фудокан каратеу на чијем челу се налази сам оснивач фудокан стила, легендарни проф. др Илија Јорга. Право учешћа имале су све узрасне категорије од полетараца до сеноира. На првенство се пријавило 30 земаља Европе са преко 650 такмичара. Наш тим је кренуо са 44 такмичара, 5 селектора и 3 судије. Први дан је био резервисан за пионире, други за кадете и јуниоре, а последњи дан је био резервисан за омладинце и сениоре.

Већ првог дана такмичења низали су се изваредни успеси наших најмлађих репрезентативаца, а највише се су издвојили млађа пионирка Тина Милић (2003.) из карате клуба “Washide” из Београда, освојивши чак 3 златне медаље и једну бронзану за наш тим у дисциплинама: кате појединачно, кихон иппон кумите, ен-бу и ката тим. Тина је иначе актуелни шампион света у катама и кихон иппон кумитеу. Тина је оправдала сва очекивања својих тренера и остварила резултат на којем јој сви могу само завидети и који никада у историји овог спорта није остварен.

Што се тиче дечака, такође се извојио такмичар из истог клуба Јован Вујновић (2003.), иначе актуелни вицешампион света, који је освојио по једну златну, сребрну и бронзану медаљу у дисциплинама: ен-бу, ката тим и кихон кумите.

Такође златну медаљу нашем тиму донеле су кадеткиње у дисциплини ката тим у саставу: Милица Косијер, Ана Лукић и Ива Петровић.

Најзаслужнији за овако висок пласман наше репрезентације остварили су такмичари карате клуба “Washide” са Звездаре из Београда остваривши 27 медаља у 16 дисциплина.

Разговарали смо и са инструкторима карате клуба “Washide”, некада једних од најтрофејнијих спортиста Фудокан каратеа, а сада и селекторима репрезентације, Ненадом Лукићем и Мирјаном Станојевић, који су нам објаснили да је ово био велики успех пре свега за карате спорт и нашу земљу, а посебно за клуб. Овај успех је скоро немогуће поновити и остварити, али када се узме у обзир да су се такмичари спремали неколико месеци и по два тренинга дневно, овакав резултат је био само продукт целокупног труда, залагања, пожртвовања и одрицања од самих такмичара, тренера, селектора, као и самих родитеља.

Такође велику захвалност треба одати и свим људима добре воље који су препознали таленат ове деце, али исто тако се надају да се неће понављати ситуације да људи окрећу главу пред Европским и Светским шампионима и да убудуће тренери и родитељи неће више морати да размишљају како да набаве новац за своје шампионе као што је феноменална Тина Милић, већ се искључиво бавити тренерским послом и правити нове шампионе.

Резултати карате клуба “Washide” су следећи:
1. Тина Милић (2003.)- 3 златне медаље и 1 бронзана медаља!!!
2. Јован Вујновић (2003.) – златна, сребрна и бронзана медаља
3. Матија Савовић (2002.) – 2 сребрне медаље
4. Јованка Милошевић (2001.) – 2 сребрне и 1 бронзана медаља
5. Сара Савовић Маћић (2000.) – сребрна и бронзана медаља
6. Доротеја Станковић (2000.) – 2 сребрне и 1 бронзана медаља
7. Милош Лукић (2000.) – сребрна и бронзана медаља
8. Петар Косановић (1999.) – сребрна и 2 бронзане медаље
9. Ана Лукић (1999.) – златна и две бронзане медаље
10. Милица Косијер (кадеткиња) – златна и сребрна медаља