Волонтерски сервис Звездаре и Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом Градске општина Звездара обележили су Међународни дан породице, 15. Мај отварањем телефонске линије за разговоре на тему породичних и родитељских односа и проблема.

Током два сата разговора са суграђанима Јелена Вулић, психолог и психотерапеут давала је савете на тему односа у породици, родитељских и парнерских односа и бриге о особама са инвалидитетом. Договорено је и даље саветовање за суграђанке чија је проблематика сложенија.
Према њеним речима, позиви су стизали из свих делова града. Јављали су се са Звездаре, Палилуле, Бањице па чак и ван Београда, из Адашеваца и Руме а две суграђанке су се пожалиле и на насиље у породици.

Обележавање Дана породице, које је у нашој општини традиционално, је уједно и позив суграђанима да закажу индивидуалне разговоре у Саветовалишту за појединце и породице Волонтерског сервиса Звездаре. Саветовалиште ради уторком и четврком од 9 до 14 сати када на 2864-426 могу да се јаве Звездарци који хоће да поделе своје проблеме и добију стручан савет психолога волонтера.

За велики број породица период ванредног стања подразумевао је многе промене – суочавање са драстичним променама навика, са несигурношћу повезаном са финансијском ситуацијом, повећањем анксиозности код деце, појавом напетости у партнерским или родитељским односима и, уопште, појавом страха услед неизвесности.

Иако је већина реакција које су се појавиле код појединаца или породичног система нормална реакција на ненормалне околности, важно је о њима говорити и посветити пажњу очувању здравља и благостања породице и свих њених чланова.