Заменик градоначелника Горан Весић и помоћник градоначелника Александар Марковић обишли су у недељу, 22.7. новоизграђена дечја игралишта у Малом Мокром Лугу и Миријеву на територији општине Звездара. Догађају су присуствовали директор „Зеленила – Београд” Слободан Станојевић, председник и заменик председника Градске општине Звездара Милош Игњатовић и Предраг Веиновић, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор са члановима општинског Већа, као и директорка маркетинга компаније „Бекамент” Бојана Рудовић, захваљујући којима је направљено прво дечје игралиште у Малом Мокром Лугу.

Заменик градоначелника је подсетио да је у протекле четири и по године отворено на стотине игралишта, али да је ово у Миријеву, у улици Миријевски венац, где живи око 80 хиљада грађана, једно од најлепших. У њега је уложено више од две стотине хиљада евра.

– На овој локацији урађена су игралишта за децу до пет година, за децу изнад пет година, музичко игралиште и теретана на отвореном, као и простор за одмор. У наредном периоду на овом простору биће засађено 48 стабала и око 4.500 квадрата нових травнатих површина, а појачаће се и јавна расвета. Наша политика је таква да осим великих пројеката свакодневно подижемо квалитет живота људи, тако што се уређују улази и околине зграда и праве се нова игралишта. Наставићемо са том праксом јер смо већ од деце чули молбу да се направи и фудбалски терен. Молимо грађане да се организују и да чувају реквизите и све оно што је уређено како овде тако и на другим локацијама у граду – поручио је Весић.

Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара, је изразио велику захвалност Граду Београду и „Зеленилу” и најавио да су у плану велики инфраструктурни радови на територији читаве општине, али и летње манифестације попут биоскопа на отвореном. Слободан Станојевић је похвалио сарадњу са Општином и прецизирао да су радови изведени по свим светским стандардима. Стазе су функционалне, а приликом опремања ниједна категорија становништва није заборављена.

Игралиште у Малом Мокром Лугу, у Бајдиној улици, прво је у овом насељу, а приватна компанија је уложила око педесет хиљада евра за његово комплетно уређење и опремање. Бојана Рудовић, директорка маркетинга компаније „Бекамент”, је навела да се приликом изградње водило рачуна о безбедности најмлађих, те да су уграђени реквизити са заштитном подлогом, а читав простор је ограђен. То је подршка породици и деци ове компаније, а удруживањем приватног и јавног сектора показује се колико се води брига о заједници. Горан Весић је изразио велику захвалност „Бекаменту”, као и свим другим компанијама које део свог профита улажу у друштво.

Заменик градоначелника је подсетио да је некада у Србији задужбинарство било веома изражено, те да је сада време да се та лепа традиција обнови. Он је позвао и друге компаније да у складу са својим могућностима следе овај пример.