У оквиру „Звездаријаде, фестивала културе младих”, продуцентска кућа „Хипнополис“ д.о.о, организатор активности у области кинематографије, доделила је награде најуспешнијим младим ствараоцима за документарни филм. Идејни творац и покровитељ активности у оквиру „Звездаријаде” је Градска општина Звездара.

Активности у оквиру ове значајне области културе започете су у октобру 2019. године, организоване су обуке и присуствовање аутентичном снимању фан филма „Breaking Point – A Star Wars Story“, који је освојио награду на фестивалу у Мантону.

Након реализованих радионица у оквиру којих су млади пролазили кроз све фазе израде филма, онлајн подршке у виду туторијала за коришћење апликација за монтажу филма и консултације, расписан је конкурс за најбољи документарни филм. Награђени су сви пројекти који су били комплетни.

Одлуком жирија који су чинили редитељ Стеван Филиповић, драматуршкиња Милица Пилетић и продуцент Бранислав Јевић додељене су три прве награде – вредносни ваучери од по 8.000,00 динара, мајице и торбице са ознаком манифестације.

Награде су освојиле:

-Љубица Новаков за пандемијски кратки документарни филм „Карантин дан 12“ – https://youtu.be/KhCZ4IE1Qks

-Марија Крковић за пандемијски кратки документарни филм „Мој пандемијски дневник“ – https://youtu.be/NIlP6PGO1O4

-Тамара Стојановић и продукција Алумнија Филолошког факултета „Кроз Београд са … Иваном В. Лалићем“  – кратки документарни филм.

Тим студенткиња Филолошког факултета, Александра Мркоњић, сниматељка, Тамара Стојановић, ауторка и водитељка, Сара Арва – ауторка прилога, Катарина Стевановић – одговорна за монтажу филма,  су направиле сјајан  документарни филм који се може погледати на линку https://mega.nz/file/U2JjXYwY#-M1vvu4B6EGR8Gt6ZehnTRm1vkvp4zpgYknRgOF5xjM