Савет Дечјег позоришног фестивала „Позориште Звездариште” донео је одлуку да годишње признање „Звезда међу звездама” ове године додели редитељки Слободанки Цаци Алексић.

Признање „Звезда међу звездама” додељује се за трајни допринос развоју позоришта за децу и младе, а установљено је 2013. године.

Признање ће Слободанки Цаци Алексић бити уручено у недељу, 27. новембра 2016. године у 17 сати у Установи културе „Вук Стефановић Караџић“ на свечаном проглашењу победника и додели награда 13. „Звездаришта”.

Слободанка Цаца Алексић има успешну радну биографију, али, уз неоспорни успех, та биографија је увек интригирала јер изгледа као да осликава две различите личности: једну која је каријеру марљиво градила радећи за одрасле и ону другу у којој се Цаца потпуно посвећује стваралаштву за децу.

О овом преокрету Слободанка Цаца Алексић каже: ,,Открила сам да су деца много боља публика од одраслих.Навијају, слађе се смеју од одраслих, више се брину шта ће се десити главном јунаку, више се радују.“

Слободанка Алексић је добитница бројних награда за режију за децу и одрасле, међу којима су и награда за режију на Војвођанском фестивалу, на Фестивалу „Јоаким Вујић”, вишеструко је награђивана за режију на фестивалу у Котору, добитница је награде „Бојан Ступица”, власница је Златног беочуга за трајни допринос култури Београда, као и Априлске награде града Београда за дугододишњи рад и трајан допринос Београду.Има статус истакнутог уметника у Удружењу драмских уметника Србија, а од данас је и ЗВЕЗДА МЕЂУ ЗВЕЗДАМА.

Први добитник овог признања које додељује Савет „Звездаришта” био је Владимир Грубанов, а прошле године уручено је Донки Шпичек.