Поводом Дана општине Звездара у четвртак, 15. октобра 2015. у 18 сати, у Установи културе „Вук Стефановић Караџић“, на сцени „Култ“, Булевар краља Александра 77а, представници Градске општине Звездара ће свечано доделити новчане награде ученицима основних и средњих школа који су освојили прву, другу и/или трећу награду на републичким и међународним такмичењима која се налазе у Календару такмичења и смотри Министарства просвете, науке и технолошког развоја и њиховим наставницима-менторима у школској 2014/2015. години.

Ученици који су се такмичили у појединачној конкуренцији, биће награђени новчаном наградом, и то:

-за освојено прво место 15.000,00 динара,
-за освојено друго место 12.000,00 динара и
-за освојено треће место 9.000,00 динара.
Ученици који су освојили прву, другу и/или трећу награду на републичком или међународном такмичењу која се налазе у Календару такмичења и смотри Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у категорији екипних такмичења, и/ или награду за главну или епизодну улогу у оквиру драмског стваралаштва, биће награђени новчаном наградом у вредности од 3.000,00 динара.

Наставници-ментори ученика који су освојили прву, другу и/или трећу награду на републичком или међународном такмичењу биће награђени новчаном наградом, у нето вредности од 10.000,00 динара, за допринос унапређењу образовно васпитном раду у звездарским школама и стварању подстицајних услова за развој деце и младих. Наставницима се додељује јединствена новчана награда, без обзира на број ученика којима су били ментори.

Укупно ће бити додељено 129 награда ученицима, од тога 70 појединачних и 59 групних, и 56 награда просветним радницима.

Градска општина Звездара je већ наградила ученике гренерације основних и средњих школа најновијим моделом таблета „Тесла“, годишњом чланском картом Библиотеке града Београда и сезонском пропусницама за базене Спортског центара „Олимп-Звездара“, а наградила је и 223 ученика који су на завршном испиту имала 24,25 поена и више таблетом Tesla L7 QUAD .

На овај начин, стварањем подстицајних услова за напредовање, ГО Звездара жели да подстакне ученике да буду још бољи и пошаље поруку колико је образовање важно за локалну заједницу и друштво у целини.